Merhaba, biz Suzan ve Filiz. Pendik’te birlikte görüşüyoruz ve bu ilan ikimiz için ortak. Nasıl çalıştığımızı baştan anlatmak istiyoruz.
İkimizle birlikte görüşmek isteyenler için buradayız. Tek kişiyle görüşmek isteyenler için doğru adres değiliz; bunu söylemekten çekinmiyoruz.
İki kişilik bir randevunun planlaması farklı işliyor; İkimizin de aynı saatte uygun olması gerekiyor ve bu, aynı gün arama alışkanlığını burada işe yaramaz kılıyor; bu yüzden birkaç gün önceden konuşmayı tercih ediyoruz; programlarımızı birbirine göre ayarlıyoruz ve son dakika planları çoğu zaman tutmuyor.
İletişimi tek kişi yürütüyor.
İkimizle ayrı ayrı konuşmaya çalışmak süreci karıştırıyor; telefonda kim çıkarsa onunla konuşmanız yeterli. Koşullar da tek seferde konuşuluyor. Sürenin nasıl hesaplandığı, karşılıklı sınırların ne olduğu baştan netleşiyor ve sonradan değişmiyor.
Belirsiz bırakılan her nokta buluşmada sorun çıkarıyor.
İki kişilik görüşmelerde bu, tekil randevulara göre çok daha hızlı tatsızlığa dönüşüyor.
Mekân seçimi de daralıyor.
Oda genişliği ve giriş çıkış rahatlığı gündeme geliyor; bu genelde otel ya da rezidansı öne çıkarıyor; otel görüşmelerinde oda ücretinin kime ait olduğu ve girişte kaç kişi için kimlik istendiği önceden konuşulmalı.
Bu sorular bizim durumumuzda daha da önemli. Kendi yerimizde ağırlamıyoruz. Adrese gelen görüşme de yapmıyoruz; ikimizin de üzerinde anlaştığı bir sınır bu.
Fotoğraflarımız bize ait ve güncel, ilanda gördüğünüz iki kişiyle karşılaşacaksınız; grup ilanlarında en çok duyulan yakınma tam olarak bu olduğu için özellikle yazıyoruz. Bunu deneyerek öğrendim ve rahatım.
Küçük göstermenin buluşmada hayal kırıklığı yarattığını biliyoruz ve böyle bir başlangıç istemiyoruz; pendik alan olarak geniş bir ilçe, nerede buluşacağımız süreyi doğrudan etkiliyor. Semti iyi tanıyorum, bu benim tercihim. Bu bölgede uzun süredir çalışıyorum. Semti iyi tanıyorum.
Kurtköy çevresinde otel ve rezidans seçeneği daha fazla. İki kişilik bir plan yapıyorsak o bölge genelde daha uygun oluyor.
Araçla gelecekseniz akşamüstü E5’in yoğunlaştığını hesaba katın. Sahil yolu çoğu vakit daha sakin ve bu tercih bazen yirmi dakika kazandırıyor. Telefonu her zaman açamıyoruz.
Ulaşamazsanız az bir süre sonra yeniden deneyin; genelde kısa sürede dönüş yapıyoruz; randevu için mesaj yerine aramanızı tercih ediyoruz; İki kişilik plan yazışmayla ayarlanmıyor; sesli konuşmak çok daha net sonuç veriyor; hijyen konusunda titiziz ve aynı özeni karşımızdan da bekliyoruz.
Bu bizim için üzerinde konuşulacak bir konu değil.
Alkol konusunda ölçülüyüz. Bir kadeh eşlik ederiz ama fazlasını sevmiyoruz ve bu konuda ısrar edilmesinden rahatsız oluyoruz.
Ödeme görüşmede doğrudan elden yapılmış oluyor, grup görüşmelerinde kapora talebi daha sık dile getiriliyor; böyle bir talep gelirse o kişi biz değiliz. Pendik dışına da bakmanızı öneririm, çevre ilçeler yakın. Randevu saatine sadık kalıyorum, baştan belirtiyorum. Yıllar içinde oturdu.
Rakam ve koşullar başlıklardan değil, telefonda yapılan konuşmadan çıkar, buradaki hiçbir cümle bağlayıcı bir söz değildir; sohbet etmeyi seviyoruz ve acele edilmesini istemiyoruz.
İki kişilik bir buluşmada tanışma aşaması daha da önemli hâle geliyor; İkimizin de sınırları aynı ve bu konuda birbirimizi destekliyoruz, birimize söylenen bir söz ikimize söylenmiş sayılır.